Як повідомили у Пенсійному фонді України, у разі смерті пенсіонера на окупованій території України недоотримані ним пенсійні виплати успадковуються.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону.

Вона пояснила, що насамперед на отримання таких коштів мають право члени сім'ї, які проживали з пенсіонером, а в разі відсутності таких — інші спадкоємці. Для отримання коштів потрібно написати відповідну заяву до Пенсійного фонду.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

"Такі гроші будуть виплачені спадкоємцям за заявою до управління Пенсійного фонду. Тим спадкоємцям, які спільно проживали як члени сім’ї разом з пенсіонером. Якщо ж у пенсіонера немає членів сім’ї, які з ним проживали, то пенсія включається до спадкового майна та буде успадкована спадкоємцями іншої черги в загальному, як уся спадщина. Така пенсія не пропадає. Нарахована та невиплачена пенсія є частиною спадкового майна", — наголосила Жолнович. Оксана Жолнович

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Крім того, у Пенсійному фонді повідомили, що станом на 15 листопада на пенсійні виплати спрямовано 29,8 млрд грн, в тому числі 7 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 22,8 млрд грн – через уповноважені банки.

"Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. 🔹 За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 14 листопада доставлено 68,7 % профінансованих сум. 🔸 У листопаді надано 407 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, в тому числі 15 листопада – 36 тисяч.", - йдеться у повдіомленні. ПФУ

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї