Існують продукти, які здатні запобігти передчасному старінню і допоможуть вам довго підтримувати молодість та свіжість шкіри.

Лікарі розповіли, що допоможе позбавитися передчасного старіння, адже деякі вітаміни, які містяться в популярних овочах та фруктах, роблять шкіру молодшою. Лікарі розповіли, що допоможе позбавитися передчасного старіння, про це пише meta.ua.

Які вітаміни роблять шкіру молодшою та які продукти потрібно обов'язково включити до свого раціону:

1. Вітамін С. Відіграє важливу роль у виробленні колагену, допомагає загоювати рани та захищає від пошкодження УФ-променями. Міститься у помідорах, ківі, перці, полуниці, броколі, шпинаті, апельсиновому соці, апельсинах та інших цитрусових.

2. Вітамін D. Через його брак вітаміну з'являються вугрі, а шкіра стає сухою. Міститься в апельсиновому соці, йогурті, жирній рибі, сардинах, всій сирій морській рибі, лососі, тунці, скумбрії, жирі печінки тріски, яловичій печінці, яєчних жовтках.

Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua
Овочі та фрукти, фото: agrotimes.ua

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

3. Вітамін Е. Захищає від пошкодження шкіри сонцем, вікового пошкодження клітин та запалення шкіри. Міститься в арахісі, мигдалі, фундуці, насінні соняшнику, авокадо, шпинаті, кіноа, зелені буряків, соєвих бобах.

4. Вітамін К. Допомагає покращити пігментацію шкіри та її стан, важливий при загоєнні ран завдяки антиоксидантним властивостям. Міститься у листовій капусті, петрушці, авокадо, шпинаті, броколі, капусті, спаржі, зеленому перці, зелених бобах, соєвих бобах, беконі, яловичому фарші, яєчних жовтках, сирі, молоці.

Овочі, фото з вільних джерел
Овочі, фото з вільних джерел

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї