Українцям нагадали про важливі нюанси у порядку надання соціальної допомоги. Про те, що варто знати громадянам, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович, повідомляє "Пенсійний кур'єр".

У Мінсоцполітики зазначили, що кожен громадянин України має право на отримання соціальної допомоги, якщо її потребує. При цьому в порядку надання допомоги є нюанси, які можуть знати не всі українці.

Виплата соцдопомоги. Фото: скрін youtube
Виплата соцдопомоги. Фото: скрін youtube

Так, подати заяву на отримання соцдопомоги може не лише людина, яка безпосередньо претендує на допомогу чи її рідні, а й будь-який небайдужий українець. Наприклад, якщо людина не може сама звернеться до органів соцзахисту та не має родичів, то третя особа може повідомити управління соцзахисту про необхідність надати допомогу.

Українці. Фото: скриншот з відео
Українці. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Особливість соціальних послуг полягає в тому, що фахівець соціальної роботи в громаді має сам виявляти людей, які їх потребують. Ми до цього прагнемо, сподіваюся, що колись так і буде. Але хтось, хто знає, що людині потрібна послуга може заявити про це в управління соцзахисту або будь-який центр соціальних служб", - зазначили в Мінсоцполітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як українцям, які втратили у війну роботу, за короткий термін оформити субсидію: інструкція від Мінсоцполітики.

Також наш портал інформував, що в Україні до кінця року продукти можуть подорожчати вдвічі, а комуналка з паливом неприємно здивують: новий прогноз НБУ.

Крім того, ми писали, українцям піднімуть прожитковий мінімум: що буде з пенсіями та соцвиплатами з 1 грудня.