Значних коливань в обмінниках України не спостерігається, однак, гривня зміцнішала, після нетривалого падіння після масованих обстрілів росією 15 листопада.

Відносна стабільність на ринку вказує на достатню кількість золотовалютних резервів, якими Національний банк України може покривати потреби у доларах чи євро. За останню добу гривня зміцнішала на 5 копійок щодо долара, одночасно з цим євро навпаки став дорожчим. Про це свідчать дані з Мінфіну.

Обмінники. Фото: YouTube
Обмінники. Фото: YouTube

Курс гривні до долара в банківських обмінниках зміцнився на 5 копійок – до 40,65 грн за долар. Євро став дорожчим на 10 копійок і коштує 41,50 грн. Днем раніше, у середу, курс до долара в обмінниках складав 40,70 грн, а до європейської купюри – 41,40 грн за євро.

Офіційна вартість гривні зафіксована Нацбанком на рівні 36,57 грн вона діє від 21 липня 2022 року. На 2023 рік у державному бюджеті закладено показник 42,2 грн за долар, прогнозується, що на кінець наступного року курс дорівнюватиме 45,8 грн, замість попереднього значення в 50 грн. Однак і це не кінцеве значення, Нацбанк навмисне завищує курс.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обмінники. Фото:Мінфін
Обмінники. Фото:Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що масований ракетний удар та курс долара: як змінився курс після обстрілів.

Як повідомляв "Знай.ua" як визволення Херсона вплине на курс долара наприкінці листопада: до чого українцям готуватися.

Також "Знай.ua" інформував, купувати або продавати валюту: долар втрачає позиція, а гривня повертає довіру.