Для наших читачів, котрі уважно стежать за актуальними цінами на м'ясні продукти, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що у жовтні 2022 року середня споживча ціна на курячу тушку зросла на 0,6% – до 82,96 грн/кг порівняно із вереснем (82,43 грн/кг).

Про це стало відомо завдяки даним Державної служби статистики України, пише AgroTimes.

Ціни на курятину. Фото: скрін youtube
Ціни на курятину. Фото: скрін youtube

Згідно з відкритими даними, з початку поточного року куряча тушка подорожчала на 12,8% - з 73,52 грн/кг у січні.

У свою чергу, середня споживча ціна курячого філе в жовтні зросла на 0,8% - до 138,81 грн/кг проти 137,66 грн/кг у вересні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

З початку року середня споживча ціна філе збільшилась на 13,2% - зі 122,65 грн/кг у січні.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що ціни на м'ясо ще до повномасштабної війни не надто тішили українців, але після початку вторгнення підскочили до рекордного рівня. Зараз цінники на деякі види м'яса падають, але сильно доступніше воно від цього поки що не стає.

Станом на другу половину листопада середні цінники на яловичину гуляш сягають 217,71 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із жовтневими цінниками, то вартість не змінилася. Водночас яловичі ребра подорожчали із 137,48 до 145,00 гривні за кілограм.

Нагадаємо, світла в кінці тунелю не видно: у супермаркетах продовжують дорожчати яйця, молоко, вершкове та соняшникову олію.

Раніше повідомлялося, ніколи не робіть цього з яйцями: названо найнебезпечніший спосіб приготування.

Також, шашлик зі свинини дорожчає, ціна на яловичину залишається незмінною: що відбувається з м'ясом у популярних супермаркетах.