Багато хто з українців звик сушити одяг після прання на батареї опалення, адже так речі швидше висихають. Особливо це комфортно взимку, щоб не чекати довго їхнього висихання на балкон, чи на вулиці.

Проте, як стверджують деякі експерти, так робити зовсім не варто. Адже цей метод сушіння одягу, на їхню думку, має значний мінус, який може призвести до небажаних наслідків.

Виявляється, що популярний спосіб сушіння одягу на батареї збільшує вологість повітря у приміщенні. А це у деяких випадках дуже і дуже небажано.

Батареї у квартирі, кадр з відео
Батареї у квартирі, кадр з відео

Натомість буде правильним використання спеціальної сушарки, на яку розвішують речі. Але перед цим речі рекомендують ставити на додаткове віджимання. А саму сушарку краще розміщувати у найбільш освітлених місцях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Пояснюється, що підвищена вологість у домі може призвести до виникнення запаху вогкості, а в деяких випадках в оселі з'являється така небажана цвіль. А вивести її, як багато хто вже зрозумів зі свого досвіду, не так просто.

Крім того, одяг на сушарці краще розміщувати на відстані, щоб мінімізувати ризик появи запаху вогкості. Стосовно температурного режиму прання, то експерти рекомендують ставити на мінімальне значення – 20-40 градусів, враховуючи, звісно, можливості пральної машинки. Що цікаво, дослідження показали, що у холоднішій воді речі перуться якісніше.

Пральні машинки за типом установки
Пральні машинки за типом установки, pixabay.com

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла