У листопаді в Україні сталося падіння цін на низку продуктів, які мають попит серед покупців у супермаркетах.

Так, наприклад, порівняно з минулим місяцем, знизилася ціна на одразу п’ять популярних овочів, публікують в Мінфіні.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Проте цього місяця сталося падіння цін не лише на овочі. Великі українські супермаркети відновили ціни на фрукти. Стало відомо, скільки коштують цитрусові, банани та яблука наприкінці листопада, і в якій торговій мережі вони дешевші. Так, за даними сайту Мінфін, найбільше ціни знизилися на цитрусові.

Середня вартість бананів впала із 63,45 грн/кг до 59,90 грн/кг. Вони продаються за однаковою ціною у таких супермаркетах, як "Ашан", "Метро" та "Новус".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Ціни на банани. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на банани. Фото: скриншот Мінфін

Найзначніше, порівняно з минулим місяцем, знизилися ціни на цей фрукт. Якщо в середньому у жовтні його можна було купити за ціною 100 грн., то до кінця листопада за кілограм мандаринів попросять 55,60 грн.

Ціни на мандарини. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скриншот Мінфін

Кілограм лимонів в українських супермаркетах можна придбати в середньому за 59,72 грн. При цьому, найдешевше вони продаються в "Ашані" та "Метро".

Ціни на лимони. Фото: скриншот Мінфін
Ціни на лимони. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що у Польщі навіть дешевше, але до Німеччини нам ще далеко: українцям показали ціну на фруктовий кошик.

Як повідомляв "Знай.ua" чи буде в Україні дефіцит хліба? Тараненко попередив про зростання цін і попросив не божеволіти.

Також "Знай.ua" інформував, для піци, до вина чи просто так: супермаркети знизили ціни на сир, саме час поповнювати запас.