Гречка є дуже популярною крупою і готують її досить часто, проте багато хто робить це неправильно. Усього одна помилка може зіпсувати структуру та смак каші.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайчастіше господині слідують простій пропорції, яка працює і з іншими кашами - 1 до 2, тобто на одну склянку крупи додаємо дві склянки води і варимо до готовності. З гречкою більшість робить так само, але в цьому криється помилка.
Як правильно варити гречку
Звична нам темна гречка із супермаркету є вже напівготовою крупою, що пройшла первинну обробку. Щоб її приготувати, достатньо залити гречану крупу окропом (у знайомій пропорції, 1 до 2). Після цього накрити кришкою і почекати, поки крупа не вбере всю воду і не набухне.
Щоб переконатися у готовності, можна поставити на вогонь і довести до кипіння. Вимкнути та накрити кришкою. Коли крупа розбухне, залишиться додати улюблені спеції, олію, засмажку, гриби або щось інше, що ви любите.
Окрім темної буває і біла (зелена) гречка. Вона зустрічається у продажу рідше і коштує зазвичай дорожче. Така крупа необроблена, а при варінні має більшу в'язкість, ніж темна гречка. Вона добре підходить для супів чи молочних каш. Але зелену гречку варити треба, адже вона не пройшла первинну обробку, на відміну від темної.
Раніше ми писали про те, що ніколи не сушіть одяг на батареї: ви здивуєтеся, чому не варто цього робити
Як повідомляв Знай.ua, щоб сад пережив зиму: як і коли вкривати молоді дерева наприкінці осені