Незабаром настане Новий рік, і це було завжди світле свято для кожного українця. Уся сім'я збиралася за столом, що набитий до відвалу смачними стравами. Серед них було й олів'є.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОстанній рік багато чого змінив у нашому житті, і тепер за столом зберуться не всі сім'ї, а ціни в магазинах бажають кращого.
У Мінфіні підрахували, скільки подорожчало олів'є за останній рік.
Виявляється, якщо зараз готувати олів'є за місяць до Нового року, то за 2 кілограми святкової страви потрібно буде віддати близько 300 гривень.
Економісти підраховували продукти за найнижчою вартістю супермаркетів, і найдешевше традиційно обійдеться морква, а найдорожчим компонентом святкового салату стала варена ковбаса.
- Варена ковбаса (0,5 кг) – 126,77 грн;
- Картопля (300 г) – 2,87 грн;
- Горошок консервований – 42,79 грн;
- Морква (100 г) – 2,39 грн;
- Майонез 67% (350 г) - 51,64 грн;
- Огірок свіжий (200 г) – 12,97 грн;
- Огірки консервовані (200 г) – 31,02 грн;
- Курячі яйця (4 шт) – 28,60 грн.
У середньому все разом виходить не менше ніж 299 гривень, хоч і в грудні за такий набір просили на 5,8% менше – 282 гривень.
А от якщо брати статистику з початку року, то вона ще гірша. З початку січня вартість інгредієнтів на олів'ї зросла на 37,4%.
Сподіваємося, що ближче до Нового року ціни на продукти не зростуть знову, хоч експерти й передбачають це.
Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує
Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує
Також "Знай.ua" писав, даремно витрачені гроші: які дрова засмічують пекти та не дають тепла