Для наших читачів, які уважно стежать за тим, як змінюються пенсійні та решта соціальних виплат в Україні, є кілька важливих новин. Річ у тім, що, окрім основної пенсії, українці мають право отримати додаткові надбавки до виплат.

Так, у Пенсійному фонді України нагадали, кому належить щомісячна доплата у розмірі 150 гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ПФУ.

Черга і пенсія, скріншот: YouTube
Черга і пенсія, скріншот: YouTube

Повідомляється, що на цю надбавку мають право українські пенсіонери, які не працюють та утримують дітей до 18 років, держава таким громадянам виплатить надбавки – по 150 гривень на кожного.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ми розуміємо, яка реакція на таку суму може бути у наших читачів, проте за сьогоднішніх реалій і така інформація не буде зайвою. Припустимо, що дитина у пенсіонерів на вихованні не одна, тоді сума буде більшою і можна вже подумати про придбання елементарних продуктів харчування.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонеру необхідно звернутися із заявою до відділення Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії та надати документи: паспорт; документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; трудову книжку пенсіонера; свідоцтво про народження дитини, яка перебуває на утриманні пенсіонера; довідки уповноважених органів з місця проживання про утримання або спільне проживання із заявником.

Виплата надбавки триватиме до досягнення утриманцем 18 років.

Нагадаємо, кому виплатять 100% середнього доходу, а кому лише 50%: що змінилося у нарахуванні лікарняних під час війни.

Раніше повідомлялося, зима вже тут: як в Україні змінилися тарифи на газ, тепло та світло з 1 грудня.

Також, скільки українці платитимуть за воду з 1 грудня.