Громадські організації пропонують додатково одноразово підвищити акцизи на тютюнові вироби до рівня інфляції.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ заявив виконавчий директор ГО Центру громадянського представництва "Життя" Дмитро Купира, інформує Укрінформ.

3 огляду на інфляцію в Україні, яка становить 31%, у 2022 році внаслідок повномасштабної війни доцільним є додаткове одноразове підвищення акцизу на тютюнові вироби до рівня інфляції. Згідно з чинним планом підвищення акцизів, так званого 7-річного плану, на тютюнові вироби акциз щороку зростає на 20%. Наша ідея полягає в тому, щоб підняти сумарний акциз у 2023 році до рівня інфляції, тобто 20% планових, плюс 10% чи 11%, щоб досягнути цього рівня інфляції - зазначив Купира.

Державна податкова служба України, за попередні 6 місяців повідомила про надходження від акцизів на тютюнові вироби на 1,7 млрд грн більше за аналогічний період у 2021-му - 37,5 млрд грн проти 35,8 млрд грн відповідно.

У 2021 році загальні акцизні збори державного бюджету від акцизів на тютюнові вироби зросли на 16% і досягли 63,5 млрд грн, згідно з даними Держказначейства.

Нагадаємо, ми писали, що українцям розповіли, як відправити до ПФУ заявку на субсидію: навіть виходити з дому не потрібно.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua" "Шпигуть і нав'язують...": українець ризикнув поповнити картку через термінал "ПриватБанку", довелося пити валеріанку.

Також "Знай.ua" інформував, пенсію нараховуватимуть з нових зарплат, що зміниться для українців: роз'яснення від ПФУ.