На початку війни держава надала можливість українцям оформити статус внутрішньо переміщених осіб та отримувати фінансову допомогу. Кількість цих осіб у країні вже перевищила 8 млн, за результатами дослідження Міжнародної організації з міграції.

Статус внутрішньо переміщеної особи можна не лише набути, а й скасувати, коли українці повертаються до своїх домівки.

Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео
Реєстрація ВПО. Фото: скриншот з відео

Як скасувати статус ВПО

На сайті Держпослуг ця процедура називається "Прийняття рішення про відміну дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи за заявою внутрішньо переміщеної особи".

Однією з підстав для скасування дії довідки ВПО і внесення відомостей про це до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб є заява ВПО про відмову від довідки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

У таких випадках необхідно звернутися з відповідною заявою до:

  • структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих міських чи районних органів;
  • виконавчі органи сільських, селищних, міських рад;
  • центр надання адміністративних послуг.

Щоб знятися з обліку ВПО, вам потрібна лише заява про відмову від довідки про постанову на облік ВПО. За цю послугу платити не потрібно, скасування статусу ВПО триває близько трьох днів.

Рішення про відміну дії довідки ВПО приймається керівником структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Коли результати послуги будуть готові, вам повідомлять про це.

Нагадаємо, українців готують до нових цін на молоко: чому подорожчання не уникнути

Раніше ми писали про те, що в Україні заготовили рекордну кількість дров на зиму: тепло буде кожному