В Уряді зазначають, кошти в бюджеті на виплати є, а от готівка так швидко витрачається, що її бракує. Тому частина українських вагітних та молодих мам не доотримали виплати.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону пояснила, чому так відбувається. За її словами, такі затримки можуть траплятися через пріоритетність виплат.

Щаслива родина, вагітна дівчина. Фото: Знай.ua
Щаслива родина, вагітна дівчина. Фото: Знай.ua

Жолнович наголосила, що кошти при народженні дитини є повністю заплановані й вони є. Люди можуть невчасно отримувати свої виплати тільки у зв’язку з тим, що в казначействі не завжди можуть бути готівкові кошти для розкидання на банківські рахунки.

Бо в нас із введенням воєнного стану запроваджена конкуренція платіжок. Це означає, що першу платіжку казначейство завжди покриє, якщо вона йде з оборони чи на оборону. Тому соціальні платіжки можуть лежати, поки на них назбираються гроші, — наголосила посадовиця.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вагітна українка, скріншот: Youtube
Вагітна українка, скріншот: Youtube

Як зазначила міністерка, такі затримки є необхідними.

Хочу, щоб люди поставилися до них з розумінням — ми обов’язково здійснимо всі соціальні виплати, але можливі декілька денних затримок з врахуванням цих обігових коштів на казначейських рахунках, — сказала Жолнович.

Нагадаємо, ми писали, що стрункі та здорові, українці менше їстимуть некорисних вуглеводнів? Ціна на хліб та вироби з борошна підстрибнула.

Як повідомляв "Знай.ua" день Андрія 13 грудня: що дозволено, а що заборонено робити на церковне свято - не надумайте ворожити.

Також "Знай.ua" інформував, сусіди луснуть від заздрощів: як гарно прикрасити вікна на Новий рік 2023 - декілька ідей