В Україні все ще триває повномасштабна війна, проте вже сьогодні варто думати, як зміниться наша країна після перемоги. Найголовніше, що доходи суттєво зростуть, а зарплати взагалі будуть вищими, ніж у сусідньому Польщі.

Зараз сміливо можна говорити про те, що українська економіка в кризі, і винна війна, яка триває вже практично десять місяців. Багато громадян втратили роботу, а їхній дохід суттєво знизився, але 2023 рік може принести безліч приємних сюрпризів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Середня зарплата у квітні місяці може становити близько 400 доларів, а у великих містах ще вища.

Минулого року вона становила 500 доларів, але через зростання курсу долара тепер 375. Найближчим часом все знову піде на підвищення.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

За прогнозами деяких військових експертів, активна фаза боїв закінчиться до літа наступного року, хоч це ніяк і не вплине на тренд зростання виплат, економіка у будь-якому разі піде нагору.

НБУ, фото з вільних джерел
НБУ, фото з вільних джерел

Найактивніше зростання добробуту українців розпочнеться вже після завершення війни, і на цю мету планується виділити до 200 мільярдів доларів.

У мирний час буде відчутним дефіцит робочих рук, і зарплати зростуть, що, звичайно ж, додатково поверне в країну заробітчан.

"Приміром, зарплата будівельного робітника складе до 1500 євро на місяць і зростатиме. Так, до 2030 року ми подвоїмо свій ВВП, він перевищить 300 млрд доларів, а середня зарплата складе до 1800 євро, що зараз вище за всі зарплати в Східній Європі, включно з Польщею", - запевнив аналітик.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Рiст наступного року складе 10%, як мінімум.

Нагадаємо, що грошей — хоч греблю гати: у ПФУ розповіли скільки заплатять за понаднормовий стаж

Раніше повідомлялося, що 1800 гривень до кінця опалювального сезону: хто в Україні ще встигне оформити субсидію

Також, українець спробував зняти у "Сільпо" готівку та запідозрив касира у збільшенні собі зарплати