З початку року в Україні злетіли ціни на всі продукти та овочі стали одними з рекордсменів із подорожчання. Зокрема, менш доступними для гаманців українців стають помідори. За даними моніторингу, опублікованих на порталі Мінфін у супермаркетах знову зросли ціни на цей овоч.

Супермаркети у грудні помітно підвищили ціни на помідори. Навіть у порівнянні з листопадом вартість суттєво зросла.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Середній цінник на червоні помідори в супермаркетах на 15 грудня становить 74,45 гривні за один кілограм. У попередньому місяці цінник був майже на 1 гривню нижчою – 73,52 гривні за кіло.

Рожеві помідори подорожчали значно помітніше. З 92,49 гривні за кіло цінник злетіли до 129,00 гривні за кіло. Враховуючи нинішні доходи українців, дозволити собі помідори можна або дуже рідко, або шукати дешевші аналоги, які також не тішать цінників.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Помідори вершка пропонуються у супермаркетах у середньому по 104,17 гривні за один кілограм. У листопаді вартість була хоч і незначною мірою, але нижчою - 103,56 гривні за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення .

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фрукти в Ашані та Новусі різко подешевшали, поки яйця вже по 74 за десяток: які ціни побачать українці у супермаркетах.