Для наших читачів, які вже "собаку з'їли" на темі субсидій та решти державної допомоги, є важливе нагадування. Багато хто цікавиться, якщо субсидію оформлено, то чи можна ще й пільги з комуналки отримати? Давайте не довго мучимемо себе загадками і дізнаємося відповідь на це дуже цікаве питання.

Відповімо одразу – на жаль, ні. Українці не мають права отримувати одночасно й субсидії та пільги. Усі вирішили майже тридцять років тому народні обранці у Верховній Раді.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Хвиля".

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Згідно з інформацією експертів, якщо особа, яка входить до складу домогосподарства, має право на отримання і субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг — на його вибір призначається лише одна з виплат.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Це передбачено пунктом 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого ухвалою українського уряду від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами).

Проте важливо розуміти той факт, що в той же час, якщо пільговик не мешкає за місцем реєстрації, домогосподарству можуть призначити субсидію за умови пред'явлення відповідних доказів.

Нагадаємо, як не втратити соцвиплати з 1 січня 2023 року - більше "автоматом" не нарахують.

Раніше повідомлялося, головне – встигнути: чому українці переплачують за електрику і як уникнути "драконівських" рахунків.

Також, пенсія тих, кого не стало: як українцям отримати недоотриману виплату, інструкція.