Аграрії прогнозують, що ціна ягоди значно скоротиться найближчими роками, через масове засадження ягодою, а також через урожайність, яка перевищила очікування на 40%.

Лохина вирощується на Півночі, Заході та частково в Центрі України, тому окупація, на щастя, не позначилася на вирощуванні цієї рослини. Про це розповів президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник.

Лохина. Фото: Youtube
Лохина. Фото: Youtube

На думку Баштанника, лохини стало дуже багато, а ринків споживання — набагато менше.

Багато платоспроможних людей виїхали за кордон. Лохина ж поїхати за ними не мала змоги, тому що логістика була дуже дорога і довга через черги. А лохина — це такий товар, який швидко псується, — зауважує фахівець.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Хоча експорт лохини здійснювався, проте збільшення його не спостерігалось та залишалось на рівні минулого року.

Лохина. Фото: Youtube
Лохина. Фото: Youtube

Усе це стало причиною того, що на ринку лохини цього року було дуже багато. В цьому немає нічого дивного. Лохина — це вже "народна"масова ягода, і кінцева ціна 50-60 грн/кг — це майбутнє найближчих років, — вважає Тарас Баштанник.

Варто знати, що лохина містить високу концентрацію вітамінів А, С, Е, В, заліза. Цікаво, що лохина зміцнює імунну систему, а завдяки речовині міріцетину, що у великих кількостях міститься в ягодах, лохина захищає від смертельно небезпечних ракових захворювань.

Нагадаємо, ми писали, що супермаркети "оновили" ціни на картоплю, моркву та цибулю - дешевше не стало.

Як повідомляв "Знай.ua" втома, набір зайвої ваги, депресія, безсоння: лікар назвала симптоми нестачі гормонів щитовидної залози.

Також "Знай.ua" інформував, як змінилася ціна на "Олів'є", нарізки та м'ясо до новорічного столу-2023: можна залишитися без грошей.