Ціни на бензин сильно підскочили у 2022 році і цього не могли не помітити всі українці, навіть ті, які не мають автомобіля.

Зіткнулися ми і з дефіцитом палива на початку повномасштабної війни у ​​лютому, коли українці стрімко рятувалися на безпечні території та влітку 2022 року.

Чи загрожує всім нам черговий дефіцит палива, адже з усіх боків старанно залякають наступом з Білорусі, який може статися в січні-березні наступного року.

Фото: "Гроші", бензин
Фото: "Гроші", бензин

Директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн заявив, що Україна збільшила імпорт палива в грудні, внаслідок чого роздрібні ціни на бензин і дизель почали знижуватися.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Про це повідомляється на його сторінці у соцмережах.

За його словами, імпорт бензину в Україну за неповний грудень перевищив показники листопада у півтора рази. Імпорт дизпалива збільшився на 10%.

"Деякі мережі - вже із запасом на весь січень. Учора вже почалися "опади" цін, сьогодні очікується продовження", - повідомив Куюн.

У той же час, засновник групи Prime Дмитро Леушкін вважає, що проблеми на ринку почнуться в лютому-березні. Але "такого, як було влітку, також не буде".

Станом на 29 грудня середні ціни на А-95 в Україні знизилися на 15 коп. за літр, до 51,99 грн. порівняно з вчорашнім днем. Дизпаливо продається за цінами 28 грудня, але подешевшало на 25 коп./літр в опті.

бензин, паливо, заправка
бензин, паливо, заправка

Нагадаємо, що дешевше не буває: як заощадити на покупці генераторів.

Раніше ми повідомляли, що навіть не захлинається: українці стали частіше садити ГБО на бензинові генератори.