В Україні спостерігається зростання цін не лише на соняшникову, а й на соєву олію. Воно користується високим попитом серед покупців, що стало однією з причин подорожчання. Про це повідомляє "АПК-Інформ".

За даними представників українських переробних компаній, протягом грудня 2022 року соєва олія активно користувалася попитом серед українців. Це стало однією з головних причин зростання цін на відпуск. Разом з тим, підвищуюча цінова тенденція утворилася через зменшення обсягів переробки сої у зв'язку з відключеннями електроенергії.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Крім того, на цінах позначилася необхідність купівлі та використання резервних джерел харчування для забезпечення стабільної роботи виробництва, а також підвищення тарифів на сушіння соєвих бобів при використанні послуг сторонніх підприємств.

Соєва олія. Фото: скрін youtube
Соєва олія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Аналітики наголошують, що станом на 28 грудня відпускні ціни на соєву олію в Україні коливаються в межах 41700-45000 гривень за тонну. При цьому на місяць раніше цінники досягали максимум 40500-44300 грн/т EXW.

До речі, соєва олія вважається більш корисною для організму, ніж соняшникова. При цьому на ньому не можна смажити, а можна додавати до овочевих салатів.

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили ціни на мандарини перед святами: де знайти найдешевше.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, м'ясо стало розкішшю: в Україні дико подорожчала свинина, курятина та яловичина – які ціни в областях.