У передостанній день грудня на українських АЗС оновилися ціни на пальне та порадували водіїв. Скільки коштує бензин, дизельне паливо та скраплений газ, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

В останні тижні на українських АЗС здебільшого можна було спостерігати підвищення цін на пальне. Однією з причин подорожчання було підвищення попиту через активне використання генераторів. Втім, до кінця грудня імпорт палива збільшився і це позитивно вплинуло на ціни.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 30 грудня середній цінник на бензин А-95 преміум складає 53,02 гривні за літр. Якщо порівнювати з попереднім торговим днем, вартість знизилася на 5 копійок. Також на 5 копійок подешевшав бензин марки А-95. Бензин А-92 у середньому пропонується по 51,03 гривні за літр, що на 4 копійки дешевше, ніж днем ​​раніше.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Дизельне паливо за день у середньому подешевшало лише на 1 копійку – до 55,13 гривні за літр. Також на 1 копійку подешевшав і скраплений газ. Цей вид палива в середньому відпускається по 29,43 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли в Україні почнеться ажіотаж на АЗС і чи варто чекати на зниження цін на паливо: водіям приготуватися.

Також наш портал інформував, українським водіям показали нові ціни на пальне на АЗС: скільки буде коштувати заправити машину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го: які це спричиняє наслідки.