Новорічні свята - це період шуму, веселощів, хлопушок, олів'є, мандарин і феєрверків для всіх людей. Але для їхніх домашніх вихованців, зокрема котиків - це може стати серйозним стресом.

Коти ніяк не можуть нам повідомити про свій дискомфорт чи страх, а це може призвести до серйозного стресу, який позначиться на здоров'ї мурчика. Тому ми підготували для вас посібник, який допоможе вашому коту пережити новорічні свята у 2023 році з тими самими теплими почуттями, що й у вас.

Чорний кіт, символ 2023 року, фото: Знай.ua
Чорний кіт, символ 2023 року, фото: Знай.ua

Всі ми віримо, що встигнемо помітити, проконтролювати, та й взагалі в мене кішка розумна, але добрий господар не ризикуватиме життям своєї кішки навіть заради гарного свята. Самовпевненість хороша, коли ви ризикуєте своїм життям Саме тому той, хто любить свою кішку прибере з її зони досяжності такі речі...

1. Голки. Ялинка – це рослина, причому незнайома для кішки. Тому деякі хвостики можуть не втриматись і спробувати її голки на смак, навіть якщо ялинка пластмасова. Хвоя або її синтетичний замінник може потрапити в шлунок, пошкодити або забити його.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

2. Гірлянда. Не потрібно довго пояснювати, як хвостики люблять погризти мотузочки чи пластикові штучки. У результаті удар струмом, стислі зуби та смерть.

3. Іграшки. Купуємо такі на яких нема чого відгризти чи не можна розбити. Якщо на іграшках є висюльки типу дощу чи наклейки і кіт до них дістанеться, то поїдання всього цього — пряма дорога до реанімації.

Котик, фото: Знай.ua
Котик, фото: Знай.ua

4. Дощик (Мішура). Це найстрашніше. Справа в тому, що дощик є дуже тонким металом, який, потрапивши в стравохід, шлунок і кишечник, може покромсати слизову оболонку і викликати непрохідність. Зазвичай котів у таких випадках відправляють на операційний стіл, але найчастіше врятувати їх не вдається. Якщо ж він все-таки проковтнув і в задньому проході з'явився шматочок, то в жодному разі не тягнути, т.к. ви поріжете анальний отвір!

5. Свічки. Багатьом здається, що котики відчувають жар за півметра і тому не торкнуться предметів, що його випромінюють. Практика показує протилежне. Непоодинокі випадки, коли коти пхають ніс прямо в свічку і обпалюють собі вуса і шерсть. Це якщо поталанить. Якщо не пощастить, отримують опік носа та очей. У мережі є чимало відео, як коти спалахували від свічок. До того ж вихованець може перевернути свічки, поки вас не буде в кімнаті, — і почнеться пожежа.

Нагадаємо про небезпечні квіти та краплі, від яких судомить пухнастиків: чого не повинно бути в будинку, в якому є кіт.

Раніше ми повідомляли, як часто потрібно міняти воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику.