Для того, аби гормони працювали правильно та випрацьовувалися у організмі не в надлишку і не надміру, слід вживати в їжу певні продукти, які можуть збалансувати рівень та кількість гормонів.

Біологічно активні речовини, завдяки яким людський організм функціонує як єдине ціле, а органи взаємодіють злагоджено, хоча й виробляються в мінімальних кількостях, але викликають зміни метаболізму. Саме гормони впливають на роботу внутрішніх органів, визначають стан судин, структуру шкіри, здоров'я волосся. Про це пишуть у пабліку Telegram "Жіночі таємниці".

Авокадо

Ефективно підтримує баланс гормонів. Допомагає збалансувати кортизол та контролювати показник холестерину.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Брокколі

Допомагає збалансувати вміст естрогену. Вирізняється високим вмістом кальцію.

Кіноа

Містить складні вуглеводи. Допомагає контролювати показник інсуліну та андрогенів.

Горіхи

Контролюють показник холестерину та позитивно впливає на ендокринну систему.

Варто розуміти, що збій у гормональному балансі може привести до серйозних невідворотних проблем, а також свідчити про них. Симптоми, на які слід звернути увагу, та звернутися до ендокринологів — це стрес, депресія, ожиріння, вікові зміни, безсоння, недостатня фізична активність, куріння, алкоголізм, наркоманія, неконтрольований прийом лікарських препаратів, високий рівень холестерину та глюкози у крові, вірусні інфекції.

Нагадаємо, ми писали, як врятувати улюблену сорочку: як вивести плями від вина, порада, яка знадобиться після свят.

Як повідомляв "Знай.ua" українці скаржаться на відмову в обслуговуванні банком: причина в паспорті.

Також "Знай.ua" інформував, що кохання, успіх та здоров'я: цим знакам Зодіаку 2023 рік обіцяє "білу смугу" життя.