Стало відомо про те, як могли змінюватися настрої українців за час повномасштабної війни, яку розпочав кривавий диктатор путін 24 лютого минулого року.

Про це розповів 24 каналу заступник директора Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький. Не можна ні в якому разі сперечатися, що останній рік дуже змінив наше суспільство.

Збройні сили України героїчно борються за наші землі, ризикуючи своїм життям, і незважаючи на всі загрози з боку країни-терориста, українці безперечно впевнені у своїй перемозі.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Найбільше у наших людей за останній рік змінилося ставлення до Росії:

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Росія всі останні роки в системі координат України відігравала величезну роль. Для багатьох це були економічні питання, або сім'я та друзі. Зокрема до кінця минулого року понад 40% опитаних українців стверджували, що мають близьких родичів у Росії. Антон Грушецький

Якщо раніше Росія була досить потужним фактором, то сьогодні вона була повністю «вибита». Україна має намір рухатися виключно на Захід у бік Європи. Винен у цьому виключно путін та його агресія проти України.

І це спричинило подолання регіональних розбіжностей. Ще до вторгнення Південь та Схід України були проти НАТО і більша частина була проти ЄС, а тепер у більшості регіонів українці "за" ЄС та НАТО. Антон Грушецький

Мітинг на підтримку України в Криму. Фото: YouTube
Мітинг на підтримку України в Криму. Фото: YouTube

Через початок війни практично всі України негативно почали ставитися до росіян, оскільки більшість із них підтримують цю війну. Також ми почали розуміти наш вектор, куди саме нам потрібно рухатися і заради чого.

Мітинг у Херсоні, фото:  REUTERS
Мітинг у Херсоні, фото: REUTERS

Нагадаємо, що росіяни мріють заморозити українців, а замерзають самі: сидять у мороз без опалення .

Раніше повідомлялося, що способи швидко зігріти ноги взимку: якщо немає опалення, а захворіти зовсім не хочеться

Також відключення електроенергії: українців попередили до чого готуватися, терор не пройшов безвісти