Вираз "на вагу золота" звучить вже не так фразеологізм, а як сувора реальність, якщо справа стосується деяких продуктів харчування. Так, супермаркети неприємно здивували оновленими цінниками на цибулю, петрушку, часник та болгарський перець. Про це повідомляє портал Мінфін.

Супермаркети знову підвищили ціни на цибулю, петрушку, часник та болгарський перець. Якщо темпи подорожчання зберігатися, то ці продукти можуть стати "золотими".

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Так, станом на 13 січня середній цінник на ріпчасту цибулю становить 34,42 гривні за один кілограм. Місяцем раніше вартість була нижчою – 32,64 гривні за кіло. Синя цибуля зросла в ціні з 47,70 до 54,75 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Швидко дорожчає і петрушка. За 70 грамів зелені доведеться викласти в середньому вже 36,30 гривні, хоча у грудні цінник був помітно нижчим – 28,35 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Часник теж додав у ціні, але для гаманців українців практично непомітно – 115,06 до 115,23 гривні за кіло.

Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін
Ціни на часник. Фото: скрін Мінфін

Поласувати болгарським перцем можна в середньому за 151,60 гривні за кіло. Подорожчання дуже відчутне, адже у грудні українці платили 137,11 гривні.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, що в Україні очікується дике зростання цін на популярні продукти: до чого готуватися споживачам.

Також наш портал інформував, цибулю, часник та болгарський перець засмутили новими цінниками після свят: доведеться економити.

Крім того, ми писали, дефіцит не загрожує? У Мінагрополітики розповіли про реальну ситуацію з продуктами в Україні.