Значного подорожчання продуктів в Україні у січні-лютому не передбачається, але незначний темп зростання цін матиме місце. У зв'язку із сезонністю можуть піднятися цінники на овочі та фрукти, але сильно це по гаманцях покупців не вдарить. Про це розповіла аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин.

Експерт заявила, що в січні-лютому через сезонний фактор в Україні можуть подорожчати низка овочів та фруктів. Втім, подорожчання буде відносно незначним – близько 5-10%.

Супермаркет, фото Знай.ua
Супермаркет, фото Знай.ua

Зазвичай у цей період активно включається сезонний фактор на більшість овочів та фруктів вітчизняного виробництва. Однак цього року частина овочів борщового набору (буряк, морква, цибуля) вже й так мають досить високу ціну, тому традиційного значного зростання тут спостерігатися не буде через обмежену купівельну спроможність українців Світлана Литвин

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

За словами Світлани Литвин, раніше існувала ймовірність, що ціни на продукти підуть вгору через перебої зі світлом та використанням підприємствами генераторів. Втім, на даний момент підприємства, що належать до виробництва та переробки продуктів харчування, належать до об'єктів критичної інфраструктури, тому перебої зі світлом у них лише за екстрених відключень електрики.

Раніше портал Знай повідомляв, борщовий набір і не тільки: які овочі неминуче подорожчають у 2023 році.

Також наш портал інформував, цибулю, часник та болгарський перець засмутили новими цінниками після свят: доведеться економити.

Крім того, ми писали, дефіцит не загрожує? У Мінагрополітики розповіли про реальну ситуацію з продуктами в Україні.