В осінньо-зимовий період багато хто стикається з проблемою випадіння волосся. Стан його часто-густо відповідає за стан нашого здоров'я.

Дерматологи-науковці назвали низку причин, через які не допоможуть зміна шампуню, або ж зміцнюючі маски для волосся. Це не означає, що за волоссям не потрібно доглядати, але причини треба шукати глибше.

Випадіння волосся. Фото: Youtube
Випадіння волосся. Фото: Youtube

Якщо після зміни шампуню, застосування бальзамів та масок, волосся продовжує залишатися на щітці, проблему слід шукати в іншому.

Дефіцит вітамінів та мікроелементів

Якщо в організмі бракує заліза, вітаміну Д та B12. При залізодефіцитній анемії порушується синтез гемоглобіну та починається інтенсивне випадання волосся. Тож, варто звернутися до лікаря та перевірити чи вистачає у крові поживних речовин, якщо існує брак — лікар призначить курс вітамінів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вплив сонячних променів

Щоб взимку зберегти розкішну шевелюру, влітку потрібно носити головний убір. Рясне випадання може початися з осені та завдавати дискомфорту.

Стрес

В період інтенсивних переживань в організмі підвищується гормон адреналіну. Відбувається різке звуження судин. При зниженні надходження крові до фолікулів, волосяні цибулини зазнають кисневого голодування та випадають. Дерматологи радять не доводити себе до стресу, та намагатися робити щодений самомасаж голови, який на третину може знизити рівень випадіння волосся.

Фарбування

Приводить до пересушування шкіри, порушує харчування волосяних фолікулів.

Гормональні зміни

Під час вагітності жінки помічають збільшення обсягу волосся. Це пов'язано з жіночим статевим гормоном естрогеном, рівень якого в цей період підвищується. А ось чоловічий статевий гормон андроген не сприяє цьому. Тому при підвищенні його рівня можна спостерігати процес активного випадання волосся.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що поперек подякує: декілька вправ на послаблення болів у спині.

Як повідомляв "Знай.ua" корисна не тільки в побуті та кулінарії, але ще й у питаннях краси: як можна застосовувати харчову соду.

Також "Знай.ua" інформував, як ефективно очистити столові прибори за копійки: маленька та бюджетна хитрість.