У Житомирі, в науковому гуртку, школяр зробив генератор, який працює від природних опадів.

На заняттях у науковому гуртку дев'ятикласник Артур, разом із керівником розробили та змайстрували установку, використавши синхронний двигун, який дідусь школяра вийняв зі старого автомобіля. Про це пише тг-канал видання UBR.

Саморобний генератор. Фото: UBR
Саморобний генератор. Фото: UBR

Такий двигун може працювати у зворотному напрямку як генератор. Установку розмістили під ринвою, з якої збігає дощова вода, і так отримали електричний струм. Використовуючи підсилювач напруги, можна таким чином, зокрема, зарядити мобільний телефон, - каже керівник гуртка Анатолій Шубін.

Саморобний генератор. Фото: UBR
Саморобний генератор. Фото: UBR

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Генератор вийшов майже повністю з підручних матеріалів, тому додаткових затрат не знадобилося. Всього на подібний генератор було витрачено лише 300 грн.

Саморобний генератор. Фото: UBR
Саморобний генератор. Фото: UBR

Юний винахідник У майбутньому Артур хотів би вдосконалити свій винахід, встановивши в нього новий електродвигун. Проте наразі школяр повністю задоволений тим, що зробив.

Нагадаємо, ми писали, що генератори, інвертори, маршрутизатори: які товари можуть здешевшати через зміну законодавста.

Як повідомляв "Знай.ua" разом із попитом впали і ціни: в Україні різко подешевшали генератори та туристичні плити.

Також "Знай.ua" інформував, вистачить і на обігрів квартири? У "Нафтогазі" українцям запропонували бонус, як отримати знижку.