Багато хто вирощує вдома квіти та різні вазони, але не всі знають, що в домашніх умовах себе чудово почувають і деякі лікарські рослини. Їх можна використовувати в народній медицині та кулінарії. Про це пише "Дача. Сад та місто".

Без проблем виростити на підвіконні вийде базилік, материнку та лаванду. Про особливості кожної рослини розповідаємо нижче.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Базилік

Рослина досить популярна і не вибаглива до умов. Так, перед посадкою потрібно підготувати насіння і засипати їх у широку ємність. Потім їх слід накрити ґрунтом, полити та накрити плівкою. Щодня слід провітрювати ємність доти, доки не випрямляться паростки. Розсаджувати розсаду слід після появи справжнього листя.

Материнка

Рослина використовується як антисептик, а також допомагає при застуді. Для посадки потрібно підготувати горщик щонайменше 3 літрів. Кущ рослини розмножують розподіл, розрізаючи на частини.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Рослини. Фото: скрін youtube
Рослини. Фото: скрін youtube

Лаванда

Ідеально почувається в домашніх умовах лише дрібнолиста лаванда. Ідеальними умовами для рослини є температура у межах 20-23 градусів та наявність світла не менше 12 годин.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, щоб орхідея цвіла весь рік: чим потрібно підливати рослину - цей продукт є в кожному будинку.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як привести до тями кімнатні рослини в осінньо-зимовий період: чудотворне підживлення з двох аптечних засобів.