Тепла зима зіграла на руку українцям, проте для дикої природи така погода стала стрес-тестом, адже замість снігової подушки, яка зазвичай вкривала у цю пору року карпатські хребти, відлига та дощі.

Національний природний парк "Верховинський" повідомив туристів, що під час патрулювання території, де знаходиться ареал проживання ведмедя бурого, біли помічені свіжі сліди.

При проведенні патрулювання території Парку інспекторами ПНДВ зустрівся слід найбільшого ссавця Карпат – ведмедя бурого (Ursus arctos). Зазвичай у цей період він би мав бути у зимовій сплячці, проте видно що цього не сталося. Це не дуже добре для ведмедя, бо в зимовий період дуже важко знайти поживу. Різка зміна температури принесе "бурому" неабияких неприємностей, — йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Окрім того, у Нацпарку попереджають, що голодний звір більш агресивний, тому якщо ви побачили сліди ведмедя, слід якомога швидше звідти піти.

У коментарях підтвердили, що ведмеді взимку потребують білкової їжі, тому можуть нападати на людей.

Також у Нацпарку повідомили, що в горах зацвілі першоцвіти та інші весняні квіти.

Нагадаємо, ми писали, що це допоможе кожному у холоди: українцям сказали, що заборонено робити під час обмороження.

Як повідомляв "Знай.ua" чекатимемо до літа? Коли та за яких умов в Україні пом'якшаться графіки відключення світла.

Також "Знай.ua" інформував, що народний синоптик зробив прогноз на залишок зими: чи чекати на нові температурні рекорди.