Тепер приміщення пунктів обміну валют захищатимуться не так жорстко, як раніше. Національний банк України ухвалив відповідне рішення пом'якшити вимоги та поділився нюансами.

Нові правила стосуються тільки тих обмінників та оператора поштового зв'язку, де є незначні обсяги валютних операцій, як повідомила пресслужба регулятора 20 січня.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Йдеться про небанківські установи, де середньоденний обсяг цінностей не перевищує 20 мінімальних заробітних плат, а на даний момент це 134 тисяч грн. Відтепер вони можуть самостійно визначати, чи потрібно:

  • облаштування приміщень засобами охоронного призначення (фізичної та технічної охорони);
  • облаштування приміщень системами відеоспостереження охоронного призначення;
  • необхідність застосування сховища/сейфа для збереження цінностей.

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У НБУ наголосили, що рішення поширюється на небанківські фінансові установи, операторів поштового зв'язку, які отримали ліцензію на торгівлю валютними цінностями або ліцензію на здійснення валютних операцій.

Також установи також можуть використати сейфи І класу опору для зберігання готівки чи інших цінностей в обсязі, що не перевищує середньоденного показника у 500 мінімальних заробітних плат – нині — 3,35 млн грн.

Нагадаємо, зняти готівку без банкомату: у ПриватБанку розповіли про корисну послугу

Раніше ми писали про те, що частину українців звільнили від боргів за комуналку: хто зможе не платити

Як повідомляв Знай.ua, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро