Українцям зі статусом ВПО з початку війни держава виплачує різні допомоги, оскільки у багатьох не залишилося елементарних засобів для існування через російську агресію. Але у Пенсійному фонді нагадали, що така категорія людей може також розраховувати і на страхові виплати.

Йдеться про страхові виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Їх без проблем можуть оформити внутрішньо переміщені особи, як зазначають у ПФУ.

Виплати ВПО, фото Хвиля
Виплати ВПО, фото Хвиля

Виплати можуть отримати ті українці, які перебувають чи перебували у трудових відносинах, але через війну в країні були змушені переселитися з тимчасово окупованих територій або з тих, де йдуть бойові дії.

Такі люди не завжди можуть розраховувати на подібні виплати від свого роботодавця, хоча це є обов'язковими умовами відповідно до державного соціального страхування. Щоб ВПО було простіше і вони могли отримати свої гроші, Пенсійний фонд взяв на себе такі зобов'язання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Переселенці мають право оформити лікарняні, декретні, допомогу на поховання, крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві.

Щоб зробити це, потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру ПФУ з такими документами:

  • оригінал та копію довідки про взяття на облік ВПО;
  • оригінал та копію паспорта громадянина України;
  • оригінал та копію довідки про присвоєння ідентифікаційного податкового номера;
  • листок непрацездатності (за наявності його у паперовій формі).

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, нові вимоги для пенсії: кому не світить заслужений відпочинок у 2023 році

Раніше ми писали, до 26400 грн на сім'ю: українці можуть отримати нові виплати, але є умови