В Україні є кілька найпопулярніших на весь світ компаній-розробників комп'ютерних ігор.

Одна з них – GSC Game World – займається серією STALKER Інша компанія 4A Games створює ігри серії Metro. Наразі ця студія вирішила трохи переосмислити сюжет наступної частини франшизи після початку повномасштабної війни, розпочатої Росією.

Metro: Exodus
Metro: Exodus

Серія ігор Metro розповідає про постапокаліптичний світ, про виживання в тунелях... на жаль, московського метро та на просторах країни-агресора. За словами розробників гри, які мають офіс і в Києві, і на Мальті, всі теми, які порушуються в іграх цієї серії, стали для українців буденністю. Розробники завжди працювали із внутрішньоігровими політичними та антивоєнними посланнями. Але зараз буде розказано зовсім іншу історію.

"Війна в Україні змусила нас переосмислити, про яку історію має бути наступна Metro", - йдеться на офіційному сайті.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

4A Games
4A Games

У франшизі головними темами були конфлікт, влада, політика, репресії – це частина нашого життя. Тому вони знову будуть вплетені у гру, але з новою метою. Частина з розробників продовжує перебувати у Києві. Тому "воєнний час" неминуче формує те, над чим вони займаються.

4A Games
4A Games

Нагадаємо, захищаючи Україну, загинув талановитий аніматор відомої гри Metro Exodus Андрій Козинкін

Як повідомляв "Знай.uа", геймплей "GTA 6" просочився в мережу: витік показує головного героя та неймовірну графіку

Знай.ua писав, "Elden Ring" визнали найбільш заплутаною і популярною грою року: творець "Ігри престолів" зробив шедевр