Євген Клопотенко часто ділиться рецептами традиційної української куни, але іноді він розміщує вдосконалені рецепти, такі, як "ліниві голубці", які поєднали у собі смак традиційних голубців та швидкість приготування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт розміщено на
Для інгредієнтів треба взяти
- 25 г рису
- 250 г води
- 1 цибуля
- 1 морква
- 50-70 г вершкового масла
- ½ качана білокачанної капусти (маленької)
- 500 г фаршу телячого або асорті
- ½ ч. л. коріандру меленого
- 400 г томатів (у власному соку)
- 200 г сметани
- 2-3 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець до смаку
Треба промити та відварити рис. Злегка підсолити і варити 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості та прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. після цього додайте капусту.
У окремому посуді змішайте фарш, зварений рис та капусту, та сформуйте котлетки. Покладіть у форму для випікання, залийте томатним соком, або пастою, та в соус можете додати сметанки. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Нагадаємо, ми писали, що напої, які легко усунуть проблеми з обміном речовин: пити зранку перед їжею.
Як повідомляв "Знай.ua" 3 головні секрети: як швидко відварити квасолю і зробити її м'якою.
Також "Знай.ua" інформував, чому ніколи не можна пити повторно кип'ячену воду: приховує неабияку небезпеку.