Євген Клопотенко часто ділиться рецептами традиційної української куни, але іноді він розміщує вдосконалені рецепти, такі, як "ліниві голубці", які поєднали у собі смак традиційних голубців та швидкість приготування.

Рецепт розміщено на сайті Клопотенка. У дописі сказано, що рецепт спростили, але сутність залишилася – це поєднання смаків м'ясного фаршу, білокачанної капусти та чималої кількості томатного соусу.

Ліниві голубці. Фото: youtube
Ліниві голубці. Фото: youtube

Для інгредієнтів треба взяти

  • 25 г рису
  • 250 г води
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 50-70 г вершкового масла
  • ½ качана білокачанної капусти (маленької)
  • 500 г фаршу телячого або асорті
  • ½ ч. л. коріандру меленого
  • 400 г томатів (у власному соку)
  • 200 г сметани
  • 2-3 ст. л. соняшникової олії
  • сіль та перець до смаку

Треба промити та відварити рис. Злегка підсолити і варити 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.

Ліниві голубці. Фото: youtube
Ліниві голубці. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Цибулину наріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості та прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. після цього додайте капусту.

У окремому посуді змішайте фарш, зварений рис та капусту, та сформуйте котлетки. Покладіть у форму для випікання, залийте томатним соком, або пастою, та в соус можете додати сметанки. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Нагадаємо, ми писали, що напої, які легко усунуть проблеми з обміном речовин: пити зранку перед їжею.

Як повідомляв "Знай.ua" 3 головні секрети: як швидко відварити квасолю і зробити її м'якою.

Також "Знай.ua" інформував, чому ніколи не можна пити повторно кип'ячену воду: приховує неабияку небезпеку.