Латинська назва какао-дерева Theobroma cacao означає "їжа богів". Після століть, коли шоколад був більше божественним напоєм, він став улюбленою солодкою насолодою більшості людей, і це не випадковість.

Науково доведено, що какао стимулює мозкові хвилі та підвищує рівень антиоксидантів у крові, що призводить до переконання, що шоколад є афродизіаком і покращує наше самопочуття. Його часто називають найкращим у світі засобом для покращення настрою, пише hospitalityinsights.

Какао. Фото: Youtube
Какао. Фото: Youtube

Вчені виявили, що в какао-бобах міститься такий елемент як епікатехін. Це та речовина, яка допомагає організму боротися з онкологією та діабетом, а також запобігає інфарктам та інсультам.

Дослідження американських учених демонструє, що какао не призводить до ожиріння, а навіть навпаки — сприяє позбавленню зайвих кілограмів, бо під час його вживання насичення настає швидше, ніж від чаю або кави.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Какао. Фото: Youtube
Какао. Фото: Youtube

На переконання дослідників, напій какао краще вживати в першій половині дня. У какао-бобах міститься меланін, що допомагає вашій шкірі уникнути негативного впливу ультрафіолету; меланін також запобігає сонячним опікам і зберігає молодість і пружність тканин.

Какао-масло, отримане з насіння какао-бобів, багате антиоксидантами, вітамінами А і Е та жирними кислотами, що робить його ідеальним зволожувачем для губ, рук і тіла.

Нагадаємо, ми писали, чому солоні та мариновані огірки варто споживати без фанатизму

Як повідомляв "Знай.ua" спатимете, як немовля: як швидко заснути без музики та читання книг.

Також "Знай.ua" інформував, прощавай, шаурма: супермаркети підняли цінники не лише на хліб, а й на лаваш.