Незабаром на водіїв чекає нововведення. Тепер буде введено нові автономери з латинськими літерами. Залежатимуть вони від певної процедури.

Про це йдеться в тексті нового наказу Міністерства внутрішніх справ, який уже набрав чинності. Тепер на українських водіїв чекає новий формат автомобільних номерів.

Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube
Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube

Належати вони в першу чергу будуть тим транспортним засобам, які були зареєстровані онлайн, або за допомогою сервісу "ДіЯ". Перші дві літери тепер позначатимуть не регіон реєстрації, а спосіб.

  • ED, DC – для транспортних засобів, які оформлені в електронному кабінеті водія від МВС;
  • DI, PD – якщо машину зареєстрували на порталі або у додатку "Дія".

Примітно, що ця функція досі не працює в Україні, хоч запуск мав відбутися ще у грудні минулого року. У Головному центрі сервісу про таку новинку ще офіційно не заявляли.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Сервісний центр МВС, фото: кадр з відео
Сервісний центр МВС, фото: кадр з відео

Раніше в Україні вирізнялися лише власники електрокарів. Тобто, якщо у вас такий транспортний засіб, що в кінці обов'язково мала бути буква Z у старих зразків, або Y у нових зразків. Причиною цього стали неприємні асоціації.

До речі, минулого року ще змінили правила видачі платних номерів. Якщо раніше ця послуга була доступна виключно власникам легковиків, то зараз кожен бажаючий може собі зробити "гарні" унікальні номери.

Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube
Сервісний центр МВС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що 10 мільйонів доларів і два роки: у виробника Байракторів "запитали" недитячий хабар в Україні

Раніше повідомлялося, що можна заощадити: супермаркети оновили ціни на пшоняну крупу та вермішель

Також виписали штраф і залишили без прав на півроку: українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це