Війна не поставила на паузу ринок продажу та купівлі транспортних засобів, а навпаки зробила його більш розширеним. Українцям нагадали, як правильно здійснювати цю процедуру.

Про всі правила та поради розповіли у Міністерстві внутрішніх справ. Якщо їх дотримуватись, тоді у вас не виникне проблем ні з продажем, ні покупкою транспортного засобу.

Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube
Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube

Насамперед вам потрібно буде звернутися до Експертної служби МВС на дослідження повного транспортного засобу. Зробити це можна або самому, або разом із покупцем. Висновок, який вам видадуть фахівці, діятиме ще найближчі 10 днів.

Другим кроком вам потрібно звернутися до найближчого сервісного центру Міністерства внутрішніх справ, де адміністратор проведе перереєстрацію протягом 30 хвилин.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

У продавця мають бути такі документи:

  • Свідоцтво реєстрації транспортного засобу;
  • Паспорт;
  • Довідка платника податків;
  • Висновок Експертної служби МВС про транспортний засіб.

Покупцеві треба взяти з собою ці:

  • Паспорт;
  • Ідентифікаційний код.

Сам договір про купівлю-продаж оформляється безпосередньо у сервісних центрах МВС, головне не забути про свою копію. Після перереєстрації транспортного засобу новий власник отримує нове свідоцтво про реєстрацію авто та номерних знаків вже на своє ім'я.

Все, процедура завершена, і не потрібно нічого робити.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що у МВС представили нові варіації автомобільних номерів: повністю новий формат для України

Раніше повідомлялося, як відрізнити справжній сир від підробки: 2 способи, про які ви не знали

Також виписали штраф і залишили без прав на півроку: українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це