Українці з тих водіїв, що не люблять їхати повільно, якщо спідометр дозволяє, то чому б не натиснути на педаль. Проте через такі необачні дії понад 34% усіх ДТП в Україні трапляються саме через перевищення швидкості.

Зима ще триває, і світлового дня бракує, щоб дістатися на роботу та додому. У темний час доби також зростає ризик дорожньо-транспортних пригод. Народні депутати зареєстрували законопроєкт, і його вже згідно з яким, штраф за перевищення швидкості збільшать.

Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео
Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео

Зараз покарання за порушення досить невелике — від 340 гривень. Водіям краще заздалегідь збавляти швидкість їзди, щоб до того часу, як закон пройде ратифікацію у Верховній раді, вже вписуватися в норми.

Законопроєкт, який перебуває у парламенті, передбачає:

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще
  • за перевищення швидкості на 30 км/годину у населеному пункті та на 50 км/годину на трасі – штраф у розмірі 1700 гривень;
  • при перевищенні швидкості на 50 км/годину у населеному пункті у порушника можуть забрати права на строк від трьох до шести місяців;
  • при перевищенні швидкості на 70 км/год у населеному пункті права можуть забрати на строк від пів року до року.

У січні Верховна Рада України підвищила штрафні санкції за порушення правил ПДР. Мінімальний штраф становить 510 грн або 30 неоподатковуваних мінімумів.

Нагадаємо, ми писали, що водіям назвали вагомі причини, за які можуть виписати штраф у 17 тисяч гривень: у Раді вже готують нові закони.

Як повідомляв "Знай.ua" платити за газ необов'язково? Кабмін затвердив порядок, за яких умов штрафу не буде.

Також "Знай.ua" інформував, страховка за нещасного випадку на виробництві — коли виплачується.