Відомий кухар Євген Клопотенко вирішив спробувати нову страву, яку приготував з української квасолі. Виглядає апетитно та вже хочеться її приготувати.

На своїй сторінці в instagram Клопотенко розмірковував, що робити з квасолею, яку можна готувати не лише у борщі та вінегреті.

Квасоля, як чіпси. Фото: Instagram
Квасоля, як чіпси. Фото: Instagram

Євген зауважив, що ми не використовуємо квасолю на всю її потужність, це дуже український продукт, але хочеться скуштувати її в інших не традиційних стравах.

Хочеться так, щоб це був продукт легкої одержимості і великого тренду. Тому я зробив хрумку квасолю. Це як чіпси чи попкорн, але крутіше. Воно таке, що має бути у кафе, бістро, ресторанах, магазинах, барах, серед улюблених снеків, вдома до українського вина чи улюбленого фільму та на вечірках у хіпстерів. ну одним словом, модний продукт широкого спектру застосування. - написав Клопотенко.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також він приготував свою смакоту, та поділився рецептом.

Відваріть 200 г квасолі майже до готовності. Злийте воду і дайте їй повністю обсохнути. 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю змішайте з розмарином, меленим часником, сухою цибулею і дрібкою солі. Обваляйте у цьому квасолю і печіть 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Зробіть соус тартар. Два яйця вбийте у чашу блендера, додайте 1-2 ч.л. солодкої гірчиці, 1 ст.л. винного оцту чи лимонного соку та почніть збивати, додаючи тоненькою цівкою олію (120-150 мл), доки соус не стане густим. Потім додати до соусу дрібно нарізаний солоний огірок, перемішати і поперчити за смаком.

Соус від Клопотенка. Фото: Instagram
Соус від Клопотенка. Фото: Instagram

Нагадаємо, ми писали, що поєднати приємне з корисним: "вода Сассі" для схуднення - як приготувати та пити.

Як повідомляв "Знай.ua" з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати в блюдо, щоб воно здивувало всіх.

Також "Знай.ua" інформував, до "П'яної вишні" можна більше не ходити: ідеальна наливка з улюблених ягід, яка влаштує бар у вас вдома.