Для всіх наших читачів, які уважно стежать за своїми платіжками, а особливо за квитанціями від облгазів, є дуже важливе питання. Українців цікавить, чи можна закрити заборгованість за блакитне паливо за рахунок переплати колишньому постачальнику.

Справа в тому, що подібних питань зараз у соціальних мережах дуже багато, і люди хочуть почути конкретику.

Представники "Нафтогазу" надали офіційну відповідь у мережі Facebook.

Нафтогаз, скріншот: YouTube
Нафтогаз, скріншот: YouTube

Клієнтка "Нафтогазу" запитала: "Скажіть будь ласка, "Дніпрогаз" досі мені переплату не повернув, тоді як у вас є борг. Як тепер, він спишеться за рахунок переплати Дніпрогазу?".

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Представники компанії після вивчення питання надали свою відповідь. За їхньою інформацією, на даний момент не існує механізму, який в автоматичному режимі переказує кошти між компаніями.

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

"У ситуації, що склалася, ми радимо особисто звернутися до вашої попередньої газопостачальної компанії з відповідною письмовою заявою. Більш детальну інформацію про процес повернення коштів та переліку необхідних документів зможе надати ваш попередній постачальник газу. Зверніть увагу: відповідно до законодавства України, ваш попередній постачальник не може відмовити вам у поверненні переплати.", - відповіли в "Нафтогазі".

Також у Нафтогазі наголосили, що згідно із законодавством України, попередній постачальник не може відмовити споживачеві у поверненні переплати.

Нагадаємо, доведеться платити понад 10 гривень за куб: українцям показали нові ціни на газ у лютому.

Раніше повідомлялося, ціни на газ від постачальників на лютий: який тариф пропонують українцям.

Також, "космічні" квитанції через лічильник? Українцям показали, як правильно економити з точними свідченнями.