В Україні спостерігається зростання цін на овочі борщового набору, і в найближчій перспективі ця тенденція нікуди не подінеться. Про це повідомляють аналітики проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

За даними аналітиків на українському ринку помітно підвищилися відпускні ціни на цибулю та моркву. Стрибок цін на цибулю стався через скорочення пропозиції продукції, а морква почала дорожчати через розпродаж фермерами продукції середньої та низької якості.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Також експерти наголошують, що в Україні почали дорожчати тепличні огірки. Зростання цін пов'язують із перебоями поставок тепличних овочів із Туреччини, яка є головним постачальником цієї продукції на український ринок. Так, кожне скорочення обсягу постачання відбивається на відпускних цінах овочевої продукції на українському ринку.

Борщовий набір, скріншот: YouTube
Борщовий набір, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

На думку аналітиків, овочі з борщового набору надалі дорожчатимуть, причому це стосується всіх позицій, а не лише цибулі, з якою проблеми не лише всередині країни, а й на світовому ринку. Зазначається, що на даний момент суттєвих проблем не спостерігається лише з картоплею.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.