На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook з'явилася важлива інформація про те, коли ж громадянам все ж таки варто викликати "швидку допомогу" додому... а коли можна обійтися простою телефонною консультацією.

Справа в тому, що багато пенсіонерів можуть викликати бригаду, яка, зрештою, просто поміряє артеріальний тиск і не зробить нічого серйозного, адже нічого смертельного не сталося. І водночас є важливіший виклик, який буде або проігнорований, або медпрацівники на нього приїдуть із запізненням через такі випадки.

Швидка допомога. Фото: Youtube
Швидка допомога. Фото: Youtube

МОЗ розповіло, що лише минулого тижня на лінію "103" надійшло понад 153 тисячі дзвінків. Бригади змогли "фізично" обробити, опинившись на місці, лише 45% викликів – 69 222 виїзди (45% викликів). 26 відсотків людей потребували виключно телефонної консультації, а ще 5% - проста помилка.

"В Україні визначено чіткий перелік підстав, за якими бригада виїжджає на виклик. Якщо під час спілкування диспетчер виявить підстави для виїзду швидкої, то направить бригаду до пацієнта. Якщо таких підстав немає, пацієнт отримає консультацію по телефону", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На зображенні говориться, що дзвонити на лінію "103" потрібно у разі, якщо людина має проблеми з диханням або його відсутність, при ознаках масивної кровотечі, при втрати свідомості та багато іншого.

Нагадаємо, користь та шкода від часнику: безліч корисних властивостей, але є свої мінуси

Як повідомляв "Знай.ua", аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах

Знай.uа писав, чи можна виспатися за вихідні на тиждень вперед: лікар розповів, що робити при хронічному безсонні