Окрім продуктів харчування та різноманітних послуг, в Україні також подорожчали медикаменти. Ціни стрімко зростають, а на деякі ліки навіть спостерігається дефіцит.

Про це повідомляють українські фармацевти, а також виділяють декілька причин такого подорожчання. Насамперед, на ситуацію впливає війна, оскільки склади з медикаментами були знищені і дистриб'ютори не змогли розрахуватися з постачальниками, оптові продавці давали аптекам препарати з відстроченням платежу, а ті не змогли повернути гроші.

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Також варто враховувати, що багато українців залишили межі країни, тож попит на ці товари знизився. Через це іноземні виробники стали менше постачати ліки для збуту, так що продають залишки.

Компаніям не вистачає сировини для внутрішнього виробництва ліків, і з цієї причини у профільній федерації закликають владу вирішити це питання, а ще зняти цінові обмеження на деякі препарати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ліки в аптеці, фото realnoevremya
Ліки в аптеці, фото realnoevremya

Згідно з даними досліджень PharmXplorer, в Україні скоротилися роздрібні продажі через те, що ліки подорожчали у світі, а експерти компанії Proxima Research повідомляють, що за січень-листопад 2022 року ліки в українських аптеках зросли в ціні на 18%, а в листопаді - на 27,1%.

Нагадаємо, розоримося не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.

Раніше ми писали про те, що тариф на воду знову підвищили: яким регіонам не пощастило бути першими

Як повідомляв Знай.ua, дефіциту можна не боятися: українців заспокоїли прогнозом щодо наявності та цін на пальне