В Україні зареєстровано 10,7 млн пенсіонерів, з різним розміром пенсійних виплат, який залежить від стажу особи та інших факторів. Є певні категорії пенсіонерів, які мають право на додаткові доплати.

Цього разу мова йтиме про жінок, які мають статус за особливі заслуги перед Україною, і такими є багатодітні мами. До такої категорії відносяться жінки, які мають 5 та більше дітей. У Пенсійному фонді зазначили, що право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку після досягнення 50-річного віку мають матері п’ятьох і більше дітей.

Пенсіонерка, фото: Знай.ua
Пенсіонерка, фото: Знай.ua

Крім того, до пенсії має виплачуватися доплата у сумі 35% від прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян і виплачується разом із пенсією. Згідно з останніми даними, прожитковий мінімум для непрацездатних громадян у 2023 році становить 2093 грн. Тож, 35% це 732,55 грн. Саме таку суму додатково отримуватимуть багатодітні мами на пенсії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У ПФУ зазначили, що такі матері мають право на призначення пенсії зі зниженням пенсійного віку після досягнення 50-річного віку, якщо вони виховали дітей до досягнення віку 6 років та мають не менше ніж 15 років страхового стажу.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонери можуть отримати надбавку 500 грн після індексації: кому взагалі не пощастить.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям повідомили про нові штрафи: хто і скільки заплатить вже у 2023 році.

Також "Знай.ua" інформував, частині пенсіонерів встановили доплату у 25% прожиткового мінімуму: хто на це має право