Вже кілька днів триває операція з ліквідації наслідків смертельного землетрусу, який стався у Туреччині, 6 лютого 2023 року.

Кількість загиблих у Туреччині та Сирії вже перевищила позначку 20 тисяч осіб... і це число може зростати. Крім того, тисячі людей втратили свої будинки. Зараз видання CNN Turk взагалі заявило, що в місті Іскендеруні з-під завалів врятували українку з 4-річним сином.

Наслідки землетрусу у Туреччині, фото dw.com
Наслідки землетрусу у Туреччині, фото dw.com

Олена Акгел народилася в Україні, але вже тривалий час проживає у Туреччині з дитиною Юкселем. Про те, чи має вона турецьке громадянство - не повідомляється. Раніше речник МЗС України Олег Ніколенко, з посиланням на турецьку владу, заявив, що внаслідок землетрусу загинуло двоє громадян нашої країни. Четверо українців досі перебувають під завалами. Нічого не чути про 27-річну Ілону Синицю, яка знаходилася в місті Іскендерун, будучи у квартирі з хлопцем та його мамою, та про родину із Запоріжжя – 46-річну Юлію Петрову, 5-річного Матвія Гладкого та 10-річного Захара, які знімали квартиру в Антак'ї.

Щодо Олени та її сина. Спочатку рятувальники зуміли витягти з-під завалів малюка, а потім і його маму. Їх передали медикам, стан постраждалих оцінюється як задовільний. Їхнім життям більше нічого не загрожує.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нагадаємо, страшні землетруси в Туреччині: сейсмолог попередив, що таке можливе у Києві та Криму

Як повідомляв "Знай.uа", це вбереже ваші життя: рятувальники навчили українців поведінці під час можливого землетрусу

Знай.ua писав, Київ не витримає потужного землетрусу: новобудови до 7 балів, у старих немає шансів