В Україні побільшало випадків спроб використати фальшиві гроші. Їх розповсюджують через телеграм-канали.

Злочинці використовують найманих "кур'єрів" які забирають посилки з "Нової пошти", та розповсюджують їх по парках, у дворах, на деревах та у кущах. Після того, як покупець оплачує фальшиві гроші, кур'єр передає фото з крапкою — адміністратору тг-групи, а той вже покупцю. Цю схему було викрито декілька років тому, але вона й надалі продовжує працювати.

Фашьшиві гроші. Фото: Youtube
Фашьшиві гроші. Фото: Youtube

Підробки продають за курсом чотири за одну справжню: за 100 справжніх гривень можна придбати 400 фальшивих. За 1000 гривень можна придбати 100 доларів. Шахаї не розповсюджують гроші самі, бо так легко потрапити до поля зору правоохоронців.

Такими гривнями та доларами можна розплатитися там, де немає детекторів валюти.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

НБУ переконує українців, що гривня – одна із найзахищеніших валют, тому її підробляють набагато рідше, ніж долари чи євро. Ті, кому трапляються фальшивки, часто не звертаються до поліції та не несуть банкноти на експертизу. Тому офіційна статистика про кількість фальшивок може бути заниженою.

На сайті НБУ попередили про те, як не стати жертвою шахраїв. Бажано не розраховуватись великими купюрами у громадському транспорті, де можна отримати підробки разом із рештою. Перевіряйте всі банкноти – кожна має захисні елементи.

Нагадаємо, ми писали, що клієнти Monobank втрачають гроші через шахраїв, люди обурені

Як повідомляв "Знай.ua" коли в Україні зможуть відмовитись від графіків, а в будинках з'явиться світло: що впливає на ситуацію.

Також "Знай.ua" інформував, корови не стараються: українські супермаркети оновили ціни на молоко та вершкове масло.