Після тривалого підвищення цін на харчові продукти, в Україні очікується стабілізація та зниження цін на деяку продукцію, свій прогноз зробила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу.

За словами Світлани Литвин, експерта з УКАБ, в Україні найближчим часом очікується стабілізація цін на деякі продукти. Свинина та курячі яйця, вартість яких в останні місяці зростала, незабаром можуть подешевшати, пише OBOZREVATEL.

Курятина, скріншот: YouTube
Курятина, скріншот: YouTube

Це може статися через збільшення поголів'я курей-несучок та свиней.

Щодо продуктів харчування, що неприємно вразили українців в останні місяці зростанням цін, а це яйця курячі та свинина, то тут буде спостерігатися стабілізація та навіть часткове незначне зниження. Для обох цих категорій було характерне тимчасове призупинення відновлення поголів’я на початку війни в умовах подальшої невизначеності. Однак зараз поголів’я курей-несучок та свиней поступово збільшуються, ми вже можемо фіксувати стабілізацію цін, і в перспективі можливе зниження, – сказала економістка.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Курячі яйця в Україні в 2022 році подорожчали на 76%. Продукт став лідером з подорожчання. Свинина виросла в ціні на 35%. Головна причина цього полягає у скороченні поголів'я курей після початку війни та внаслідок ракетних ударів, а також проблем з електропостачанням.

Нагадаємо, ми писали, що салати та борщ почекають до весни: що найбільше подорожчало з овочів та фруктів в Україні.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні сильно впали закупівельні ціни на молоко: що це означає для споживачів.

Також "Знай.ua" інформував, що набір ідеального ранку доступний не всім українцям: супермаркети оновили цінники на каву, чай, цукор та вершки.