У препаратах для схуднення було виявлено психотропні речовини, а саме сибутрамін, який може викликати інфаркт та інсульт, нудоту, головний біль та за тривалого вживання — звикання.

Капсули вилучили на Київській митниці. Працівники затримали партію у 5 тисяч пігулок для схуднення з вмістом сибутраміну у двох міжнародних поштових відправленнях з Казахстану. Про це повідомили в Київській митниці.

Препарат для схуднення. Фото: Facebook
Препарат для схуднення. Фото: Facebook

Препарати під назвами Samyun wan та Shafran Diet прямували від одного відправника з міста Астана до Києва та Чернівців.

У складі капсул експерти виявили сибутрамін, що належить до психотропних речовин. За фактами правопорушень митники склали два протоколи за ст. 473 Митного кодексу України. Капсули вилучили.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Препарат для схуднення. Фото: Facebook
Препарат для схуднення. Фото: Facebook

Варто зазначити, що раніше лікарі прописували сибутрамін при ожирінні для пригнічення апетиту. Вживаючи препарат з цією речовиною у людини пришвидшується обмін речовин і поступово зменшується вага.

Але вчені довели, що, вживаючи сибутрамін, стрімко зростає ризик інфаркту й інсульту. Наслідком вживання сибутраміну можуть бути депресія, головний біль, запаморочення та нудота, також він може спричиняти звикання. Європейське агентство лікарських засобів рекомендувало відмовитися від використання сибутраміна. І в Україні прислухалися до порад агенства.

Нагадаємо, ми писали, що справжній скарб корисних речовин: чому варто регулярно їсти морську капусту - на що впливає.

Як повідомляв "Знай.ua" є їжа, яка перетворюється на захист та дає енергію: які вітаміни необхідні для щоденного раціону.

Також "Знай.ua" інформував, що дієтолог назвав 5 способів, щоб почати тренуватися і не кинути: "Отримати задоволення".