Українські пенсіонери мають можливість обирати зручний спосіб отримання пенсії — на банківську картку чи через поштове відділення. Також можлива доставка листоношею прямо додому, якщо людина, наприклад, не має фізичної можливості виходити на вулицю. При цьому змінити спосіб отримання виплат можна будь-якої миті, а як це зробити, розповідає "Пенсійний кур'єр".

За даними Пенсійного фонду, основна частина українців отримує пенсії на банківські картки, таких налічується близько 8,3 мільйона громадян. Ще близько 2,3 мільйона людей отримують виплати поштою.

Пенсіонери, фото: Знай.ua
Пенсіонери, фото: Знай.ua

При цьому українці мають можливість будь-якої миті змінити спосіб отримання пенсії. Наприклад, якщо пенсіонер отримує виплати на картку, але з якихось причин це для нього стало незручно, то він може перевести виплати на "Укрпошту". Для цього потрібно виконати лише кілька кроків:

  • Заповнити заяву на отримання пенсії в "Укрпошті" (форма доступна за посиланням);
  • через найближче відділення "Укрпошти" надіслати заяву до ПФУ.

Укрпошта, скріншот: YouTube
Укрпошта, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

При цьому пенсіонер, за бажанням, може вказати, щоб пенсію доставляв листоноша за місцем його проживання. Це особливо зручно, якщо людина, наприклад, не має фізичної можливості прийти на пошту або до банкомата, щоб зняти гроші.

Раніше портал Знай повідомляв, кому ще не потрібно чекати на пенсійний вік: яка категорія українців може отримувати виплати та пільги з 50 років.

Також наш портал інформував, що ПФУ може припинити нараховувати виплати деяким пенсіонерам на банківський рахунок: кому і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.