За останній тиждень багато українців, а особливо мешканців Києва та Дніпра, насолоджувалися світлом на повну силу, адже не було обмежень від Укренерго.

Більше того, як стало приємно виходити на вулицю та бачити освітлені вулиці. Деякі українці жартували, що засліпли від кількості світла, а хтось за звичкою діставав ліхтарик, адже темрява стала вічним супутником.

Звичайно, 18 лютого 2023 року росія провела черговий ракетний удар, але до того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про покращення ситуації з енергетикою.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

“Вже майже тиждень у всій Україні немає відключень світла. Чотири місяці терору, тисячі ракет та дронів росія витратила мільярди доларів, але знову програє, знову не здатна зламати Україну на енергетичному фронті. Втім, атаки не припиняються. Розслаблятись дуже рано. Незважаючи на те, що дефіциту електроенергії в системі немає, ремонти пошкодженого обладнання розтягнуться на багато місяців”, - сказав Шмигаль в ході засідання уряду.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Глава Кабміну зазначив, що окремі регіони час від часу повертатимуться до відключень.

Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел
Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що дефіциту немає, але графіки відключень будуть: в Укренерго зізналися, що з енергетикою. Укренерго одночасно заявляє про те, що в країні ситуація із генерацією електроенергією стабілізувалася.

Раніше ми повідомляли у яких областях і на скільки зростуть тарифи на світ. В Україні зміниться тариф на електроенергію

Також стало відомо, що в туалет можна ходити спокійно: українцям запропонували самостійно контролювати час без світла.