З початку російського вторгнення ціни на різні продукти та послуги продовжують зростати, що дуже б'є по гаманцях українців, багато з яких і так залишилися без роботи. Але хороші новини все ж таки є - зовсім скоро яблука стануть доступнішими.

Незважаючи на те, що під час війни було знищено чимало великих розплідників і садівники зіткнулися з неприємними наслідками у вигляді гострого дефіциту посадкового матеріалу плодових, ціни все ж таки підуть на спад. Про це повідомив голова асоціації "Укрсадпром" Олександр Матвієць.

Яблука, фото biznes-plan
Яблука, фото biznes-plan

Проте за ситуацію з розплідниками ягідних культур можна не переживати, тим більш вітчизняні підприємства зараз на одному рівні з європейськими.

Експерти ринку прогнозують, що цього сезону ціни на яблука все ж таки впадуть. Це пов'язано з тим, що внутрішнє споживання знижується на фоні вимушеної міграції українців, а купівельна спроможність тих, що залишилися, значно скоротилася.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Яблука, скріншот: YouTube
Яблука, скріншот: YouTube

Також треба враховувати, що пакувальні матеріали подорожчали і так продовжиться у міру здешевлення гривні, логістика також зросла в ціні, як і енергоносії. Всі ці фактори чинитимуть тиск на ринок яблук, але вартість самої продукції не перевищуватиме 30% у структурі собівартості.

Нагадаємо, кому з українців виплатять 16 тисяч грн допомоги: як отримати кошти

Раніше ми писали про те, що пару кіло добірної яловичини чи свинини обійдеться дешевше: супермаркети здивували цінами на ковбасу

Як повідомляв Знай.ua, українські супермаркети оновили ціни на кефір і сир